Bedminton: Fašungovú teší, že proti Naovej hrá až v pondelok

25.07.2012 Celý región

Bratislava 25. júla (TASR) - Na minútu presný program dvoch zápasov v základnej D-skupine ženskej dvojhry olympijského turnaja v bedmintone už pozná Slovenka Monika Fašungová. Súťaže v tomto dynamickom a atraktívnom športe sa začnú vo Wembley Aréne už v sobotu 28. júla, 24-ročná Fašungová sa ale predstaví v jej zápasoch až v nedeľu, resp. v pondelok ráno.

V prvom súboji nastúpi trojnásobná majsterka SR v nedeľu 29. júla o 8.30 miestneho času (na Slovensku o hodinu viac-pozn.) proti nasadenej trinástke Juan Gu zo Singapuru. V druhom, a pre bratislavskú rodáčku dôležitejšom dueli, sa predstaví v pondelok 30. júla o 9.09 miestneho času (10.09 SELČ) proti Victorii Naovej v Austrálie. "Myslím, že je to veľmi dobre, že to takto vyšlo. Samozrejme, zápas proti Gu bude veľmi dôležitý, ale ja si dávam väčšie šance v zápase proti Austrálčanke. Je to fajn, že si najprv zažijem ten v úvodzovkách menej dôležitý súboj, pretože potom chcem veľmi uspieť proti Naovej," povedala pre TASR v stredu pred odletom do dejiska olympiády.

Proti obom súperkám si zverenkyňa trénera Tomáša Lobotku už zahrala. Gu patrí vo svetovom rebríčku Medzinárodnej bedmintonovej federácie (BWF) 17. miesto, Naovej 83. miesto. Fašungová je aktuálne 102. hráčka sveta. Slovenka hrala proti Singapurčanke minulý rok vo februári na turnaji v Rakúsku a uhrala s ňou vo dvoch setoch 23 bodov. S Naovou si potom zahrala v máji 2011 na Sudirman Cupe v Číne, prehrala s ňou 10:21 a 16:21. "Aj keď úprimne zápas s Gu si už veľmi nepamätám, samozrejme, že to bude tvrdý oriešok, ale rada by som ju potrápila. Čo sa týka Austrálčanky, stretli sme sa pred rokom, prehrala som na dva sety, ale v tom zápase sa mi nehralo najlepšie a myslím si, že som nezahrala to, čo zahrať viem. Takže myslím pozitívne a pokúsim sa vyrovnať zatiaľ negatívnu bilanciu. Ako to dopadne, uvidíme priamo na kurte," dodala Fašungová.
 

Vyberte región